Բույսերին կալիում է անհրաժեշտ հիվանդությունների նկատմամբ դիմադրողականությունը բարձրացնելու, պատրաստի արտադրանքի համը և առևտրային հատկությունները բարելավելու համար: Կալիումը կարևոր է մշակաբույսերում սպիտակուցների և շաքարների ձևավորման համար:
Ամենատարածված կալիումի պարարտանյութը
Նպաստում է մրգերում սննդանյութերի կուտակմանը և բարելավում դրանց համը
Բույսերի համար հասանելի կալիումի առավելագույն կոնցենտրացիան
Այն դրական ազդեցություն ունի արտադրանքի տեսքի վրա, ապահովում է մրգի հարուստ գունավորում և կեղևի դիմացկունություն։
Բարձրացնում է հիվանդությունների, վնասատուների և ջերմաստիճանի նկատմամբ դիմադրողականությունը
Կալիում (K2O), %
60
Կարտոֆիլ (150-400 կգ/հա)
Մրգատու և հատապտղային մշակաբույսեր (100-400 կգ/հա)